Takpannor eller takplåt i Stockholm

Takpannor eller takplåt vad funkar bäst i Stockholm?

Takpannor eller takplåt? Det kan vara en svår fråga när det kommer till vilket material du ska välja när du ska lägga tak på huset. Oftast beror det mycket på både huset och den budget du har för projektet.

Byta Takpannor & Takplåt i Stockholm

Takpannor ger en bra budget
Det finns både för- och nackdelar med olika typer av takbeklädnader. Betong är ett av de vanligaste materialen när det kommer till just takpannor. De finns i ett stort utbud av färger och ytbehandlingar, men väger betydligt mer än andra material. Då gäller det att kolla byggnadens konstruktion för att se så att det orkar bära taket, annars kan en eventuell förstärkning krävas. Är de även ytbehandlade så löper de även större risk för snöras och då lär man även kosta på takrasskydd.

Men om du bor i Stockholm eller någon annanstans har nog inte så stor betydelse.

Tegelpannor har en otroligt lång livslängd
Har man ett äldre hus brukar tegel vara det bästa alternativet för att behålla det vackra och levande utseendet. Materialet i sig är skapat av en typ av lera och kvaliteten kan skifta beroende på var leran kommer ifrån. En nackdel är dock att dessa takpannor är gjorda av ett så poröst material som gärna drar till sig bland annat mossa. Här är det viktigt att man lägger ner ett välgjort och ordentligt underarbete för att försäkra sig om att ingen fukt tränger igenom in till huset. Även om tegel är ett av de helt klart dyrare alternativen, så är det ändå oftast en bra investering med tanke på hur länge det håller.

Plåttak ger större valfrihet
Sedan finns det flera sorters plåttak, beroende på prisklass och egenskaper. Du kan också välja mellan flera olika utformningar, till exempel tegelformat, trapetsformat och helt slät plåt. Plåten är ett väldigt brandsäkert val av material, vilket är en av dess främsta fördelar. Sen är det inte minst lätt att hålla väldigt rent och det är ett relativt lätt material. Det passar perfekt för den lite lättare konstruktionen av bostad.

Vill du ha mer tips och råd gällande val av tak? Kontakta oss gärna, vi är proffs på tak i Stockholm.