Fastighet på Spanien & Mallorca – en trygg investering av ditt kapital.

Många svenskar drömmer om att köpa en lägenhet eller hus i Spanien eller på Mallorca. En fastighet i Spanien är inte bara en möjlighet att kunna njuta av sol och värme när hösten och kylan nått Sverige, det lockar även många investerare. Priserna på bostäder i Spanien och Mallorca har ökat kraftigt under senaste tiden och det är inte bara svenska som väljer att placera sitt kapital här, rapporterar lokala fastighetsmäklare. Även engelsmän, fransmän, ryssar, tyskar och belgare har vaknat till liv.

mark_spain

Det är framförallt bostäder på Solkusten, Costa del Sol som är efterfrågade. Costa del Sol sträcker sig 20 mil utmed kusten från Nerja i öster till Manilva i väster. Den skandinaviska befolkningen bor främst kring Fuengirola, här finns bland annat den Svenska skolan, Skandinaviska turistkyrkan och Spansk Nordiska Sällskapet.

På Mallorca är läget motsvarande populärt sedan många decennier för skandinaver och därför är det också ett stabilt läge med flera etablerade fastighetsmäklare som talar svenska och kan marknaden, vad som krävs juridiskt och vårt sätt att göra affär.

Söker du en fastighetsmäklare för Mallorcafastigheter kan vi föreslå Petra Lavin.

Den som väljer att investera i en bostad i Spanien bör satsa på ett område med potential. Det genomsnittliga priset för Costa del Sol föll i genomsnitt 1,1 procent mellan första kvartalen 2013 och 2014, men i Marbella steg priserna med 4,8 procent under samma period. Även Manilva och Nerja har framtiden framför sig.

En bostad som ligger nära stranden är en säkrare investering jämfört med de som ligger en bit inåt landet. Strandnära bostäder är alltid mer attraktiva på marknaden och stiger mer i värde.

Är man beredd att hyra ut sin fastighet, oavsett om det är en lägenhet eller ett hus så finns det möjlighet till en ordentlig passiv inkomst. Man bör däremot undvika att vara beroende av uthyrningsinkomsterna för att kunna betala sina amorteringar.

Faktorerna som rör finansiella faktorer är mycket snarlika för Mallorcafastigheter. Ett bra förslag är att prata igenom också dessa faktorer med den fastighetsmäklare du valt att jobba med.

Det finns dessutom flera punkter som talar för en fortsatt god värdestegring Spanien och på Mallorca. Den spanska lagstiftningen är gynnsam för utländska investerare. Klimatet, stränderna, maten och kulturen gör Spanien till en av de populäraste platserna att semestra på.  Det låga ränteläget bidrar till att det är relativt billigt att äga och investera i fastigheter med lånade medel. Att det är en god investering att köpa en lägenhet eller ett hus i ett attraktivt område råder det ingen tvekan om.