Mentorskap & Ledarutveckling får företag att lyfta

Sverige behöver fler framgångsrika företagare och ledare. Ett sätt att finna vägen framåt med sitt företag kan vara via en mentor. Speciellt om du är ung eller själv saknar erfarenhet av företagande. Överhuvudtaget krävs ju bra ledare för grupputveckling och teamutveckling på företag. Företagsledare och chefer har ofta en utsatt position med stort ansvar och det kan vara svårt att känna sig tillräcklig i sitt ledarskap, trots stöd från sina närmaste. Då kan det vara skönt att kunna bolla tankar, problem och funderingar med någon som har erfarenhet och kompetens från företagandet. Läs mer om ledarutveckling & mentorskap, grupputveckling & teamutveckling!

Många erfarna företagare ser positivt på att hjälpa de med mindre vana och det blir allt vanligare med mentorskap av olika slag. När det gäller ledarutveckling är det viktigt att man hittar en mentor som man trivs med och där personkemin stämmer. Mentorn behöver ha gedigen erfarenhet av ledning samt utveckling av grupper och team. Minst lika viktigt är det att mentorn har ett stort kontaktnät för att hjälpa dig med nya ingångar som kan leda till goda affärer.