Fotbollen tar dig dit OS-facklan beger sig

Guldgruvan OS 2012 spelas i London. Fotbollsturneringen spelas däremot i London, Skottland och Wales. Detta ger dig som företagare en mängd möjligheter att ta del av OS-kakan.

De svenska OS-fansen behöver företagare som kan hjälpa till med resor, boende och utrustning inför resan.

 

Den ekonomiska kakan som delas ut vid OS kan delas i många bitar. De inhemska företagen fyller på med lager, hyr in extra personal, utökar öppettider för att tjäna pengar.
Som företagare inför OS 2012 kan du ställas inför en mängd val om hur du ska få ta del av den ekonomiska berg- och dalbanan som turneringen innebär.

För turistindustrin i stort innebär en splittrad fotbollsturnering inte bara fler flygresor utan även fler hotellbokningar och mer nöjen för besökaren. Eftersom OS är en sådan stor publikdragare kan företag höja sina priser och ändå få sålt sina varor och tjänster.

Ur marknadssynpunkt är ett OS ett gyllene tillfälle för de lokala företagen att roffa åt sig en stor bit av världens ekonomikaka.

Om du vill  ha hotell under OS kan det vara bra att boka redan nu då hotellen snabbt blir uppbokade. En trend som märks är att det blir dyrare med hotell vissa datum för att sänkas direkt efter OS. Det är lite förvånande nog minst skillnad på de lite dyrare hotellen. De billigare hotellen höjer och sänker märkbart medan de lite större och dyrare är mer blygsamma med höjningar.

Även flygbolagen vet hur de ska mjölka kon under OS. Det verkar dock som att OS  inte påverkar flygpriser nämnvärt. Det flygbolagen tjänar pengar på är naturligtvis att underlätta för kunderna under högsäsonger med diverse paketresor och till och med extrapriser för att fylla planen.

Det finns få idrottsfans som är så frenetiska som fotbollfans, och marknaden kommer inte vara sen att utnyttja dem.

Men det finns mycket mer att göra än att bara kolla fotboll under OS. Musikaler, shower och nattklubbar brottas med museum och restauranger, vilket kommer ge London och de andra OS-städerna en kommersiell guldgruva under två veckor i sommar. London är dock vana, detta är tredje gången de är värd för sommar-OS. De vet vad de har att vänta sig.